Wednesday, 24 August 2011

Rajin lah pulak

Sehari ni aku boleh update 2 entry? Sebenarnya aku sekarang berada di Semarang, Indonesia. Ahad lepas aku tiba di sini, atas tugasan kerja. Dekat seminggu aku merasa berpuasa di seberang. Pukul 3 pagi aku dah bersahur, 5.45 petang dah buka puasa. Agak mencabar juga berpuasa sambil bekerja di sini, maklumlah aku ni kan cuma buruh kasar. Insya-Allah Jumaat ni aku pulang ke tanahair tercintaku. Mana boleh missed Raya, kan? Jadi, malam2 adalah sikit masa aku untuk berinternet, berfacebook, etc. Akhirnya dapat juga aku updatekan blog aku ni.

Dalam entry terdahulu ada aku tunjukkan gambar ikan gemang yang aku berjaya pancing. Agak2 ikan gemang sesuai dimasak apa? Kalau ikutkan aku, aku suka goreng berlado. Tapi tukang masak aku ni dah masakkan favourite dish dia turun-temurun.

Asam pedas daun kesum yang sungguh mengancam

Udang dijadikan rencah sayur sawi goreng

Menu dinner: Nasi putih, asam pedas, sawi goreng & telur asin
Lepas raya ni memang kena plan ke Sg Timun lagi. Seronok mancing kat sana sebab boatman aku terer cari port yang best, Insya-Allah ada sajalah hasil yang boleh dibawak balik. Aku pun dah lama tak rasa udang galah Sg Timun. Kalau ikan tak ada, beli ajelah udang galah dari boatman aku tu, katanya udang galah Sg Timun adalah udang galah yang paling sedap kat Semenanjung ni, itu kata otai2 la...wallahualam...

No comments:

Post a Comment